Kunst & Zaken in de Sensortechnologie
Event information
Op 30 November is er een evenement die voor veel KI'ers interessant kan zijn, ook onze eigen Tjeerd is daar aanwezig met een praatje!
Voor meer informatie, zie beneden
---
Thema’s
- Waarom zult u geavanceerde sensortechnologie niet vinden in ontwikkelingslanden of dictaturen?
- Joris van Enst, Wetenschappelijk Directeur van Lofar, heeft daar zo zijn gedachten over.
- Wat is de economische impact van deze innovatieve technologie: welke bedrijven zijn geïnteresseerd in zoiets? Rob Meijer van TNO ICT over het cluster rondom het Integrated Development Lab.
- En is de mens de Sensor nou de baas, of juist andersom?
- Tjeerd Andringa, universitair docent aan de afdeling Kunstmatige Intelligentie van de RUG, neemt stelling op onze Manifestatie.
- En wat heeft Sensor met Kunst van doen?
- Laat u verleiden door twee exposities en oordeel zelf.
Discussieer mee
Samen met wetenschappers, studenten, kunstenaars, avonturiers en investeerders willen we van gedachten wisselen. Tussen de bedrijven door kunt u de exposities “sound creatures” van Felix Hess en het fenomeen van “groeiende en ruisende eieren” in een akker van Paul de Vos ondergaan. Ook het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen doet een duit in het zakje over het mogelijke sensorgevoel bij het zien van de collectie van het Anatomisch Museum.
Voor het programma en de bereikbaarheid van de locatie verwijzen wij u graag naar onze website www.sparklingnorth.org. Op de website vindt u ook achtergrondinformatie over de context van de Manifestatie.