March 04

Borrellezing TNO

Event information

Borrellezing TNO

Date Time

Wed, Mar 4, 2009

Location

Eemsgolaan 3, Groningen

Organiser

IlluminaTee

Op 4 maart gaan we op bezoek bij TNO in Groningen. De lezing begint om 15.00. Een afstudeerder zal een presentatie geven over zijn werk. Dit duurt ongeveer een half uur. Verder zullen er demo's worden laten zien. Maarten van der Veen en Rob Meijer zullen ook een presentatie geven over TNO en hun werk. De lezing duurt totaal 1.5 uur, met na afloop een korte borrel.

We zullen om kwart over 2 verzamelen voor de Bernoulliborg en gezamenlijk naar het gevouw van TNO fietsen. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar studcie@svcover.nl. Vermeld er even bij of je meefietst of niet.

Introductie in TNO:
TNO is het Nederlandse instituut voor toepgepast onderzoek. TNO bestaat bij wet, heeft geen Kamer van Koophandel nummer en er werken 5000(!) onderzoekers op de meest uit eenlopende onderwerpen, zie www.tno.nl. Je moet idealen hebben én je onderzoeker voelen om bij TNO met plezier te werken. Dit alles om waar te maken wat een wervende tekst van TNO belooft: "Als TNO'er breng je dagelijks vernieuwende kennis in de praktijk om oplossingen te bedenken voor concrete klantproblemen." Maar ja, hoe kom je dan aan die vernieuwde kennis vroeg de Studievereniging zich af en waarom kan je speciaal bij TNO dan oplossingen bedenken waar de BV Nederland op wacht? En, ja, wat komt daar dan in de praktijk van terecht?

Oud AI student Maarten van der Veen is drie jaar geleden bij TNO ICT in Groningen gaan werken. De Studievereninging heeft Maarten gevraagd om over TNO en zijn werk te spreken. Onder de titel "Onderzoeken bij TNO" spreekt Maarten over onderwerpen intelligente dijken (zoek op IJkdijk in de Engelse Wikipedia), energiemarktplaatsen en beslissingsondersteuning in de luchtvaart en hoe hij dat beleeft. Maarten heeft ook deeltijdhoogleraar Robert Meijer van (UvA en TNO ICT uit Groningen) gevraagd om het zelfde te doen - Meijer staat bekend als anders doener en visionair en wij hopen dat dat garant staat voor een inspirerend verhaal over waar het met toegepaste onderzoek heen moet, waar de onderzoekers van morgen zich het hoofd op breken, wat de rol van AI zal zijn, en hoe de nieuwe generatie onderzoekers werken zal.