Stage lopen bij ICT Software House Realisatie - [Dutch Speaking]

Functieomschrijving

Het opzetten van databases en automatiseren van de verzameling, vastlegging en verwerking van informatie voor de bouw, keuring en migratie van applicaties. Daarmee draag jij als stagiair bij aan het goed functioneren van het nieuwe CD2.0-applicatieplatform van DUO in Groningen en de toekomstbestendigheid van onze dienstverlening.

Wat ga je doen?

In deze stage voor 36 uur per week werk je voor het serviceteam Softwaredelivery (SSD) aan opdrachten binnen het visualisatiewerkpakket. Hier pionieren we met visualisaties die onze klanten inzicht bieden in hoe de processen op het nieuwe CD2.0-applicatieplatform verlopen; een vrij nieuwe tak van sport binnen DUO en binnen ICT.

Als serviceteam zijn we verantwoordelijk voor de manier van bouwen van applicaties op het nieuwe cloudplatform, dat op OpenShift en Kubernetes gebaseerd is. Vanuit SSD brengen we de DevOps-teams van DUO de kennis bij die nodig is om de migratie van alle applicaties van het oude naar het nieuwe platform uit te voeren. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het functioneel beheer van alle tooling die voor de ontwikkeling van applicaties op het CD2.0-platform wordt gebruikt. Als stagiair speel je een belangrijke rol bij: het verzamelen, vastleggen en tot bruikbare informatie verwerken van data voor de periodieke keuring van applicaties. Jaarlijks wordt door portfoliomanagers beoordeeld of een applicatie nog voldoet aan de maatstaven. Op basis van de resultaten wordt het Application Lifecycle Management (ALM) bepaald; het opzetten van een API op de CRIC-database (Centraal Register ICT Componenten). Op dit moment wordt gewerkt aan de verbetering van de database waarin de resources van DUO worden vastgelegd. De op te zetten API moet helpen de genoemde database te ontsluiten; automatisering van de verzameling en verwerking van supportgegevens rondom de migratie van applicaties. We verzamelen en verwerken deze gegevens nu nog grotendeels handmatig. Door automatisering en presentatie van de voortgang op een dashboard willen we dit proces verder professionaliseren; het verzamelen van specifieke informatie uit het bouwproces (CI/CD). In dit geautomatiseerde proces worden de zogenaamde DORA Four Keys-metrics per team vastgelegd en op een dashboard gevisualiseerd.

More information…